Промоција романа Уроша Микулића

У петак, 29.септембра, у Народној библиотеци „Вељко Петровић“ одржана је промоција романа „У раљама смрти“ аутора Уроша Микулића.

Урош Микулић је рођен 24. фебруара 2007. године у Бачкој Тополи. Основну школу је завршио у родном граду. Услед великог интересовања за глуму, писање, и генерално, уметност, Урош своје школовање наставља у новосадској Гимназији „Лаза Костић“ на смеру за сценске и аудио-визуелне уметности. Након збирке песама „Под погрешним небом“ која бележи велике књижевне успехе, млади аутор обелодањујуе нови наслов, свој први роман „У раљама смрти“.

Роман је писан по истинитом догађају и објављен на његову двадесетпетогодишњицу. Ово је занимљива и узбудљива прича о младости, пријатељству, опасности, вери, животу у свим његовим бојама. Поред аутора, о роману је говорила књижевница Бојана Ступар, а делове је читао млади глумац Борис Димитријевић. Публика је имала привилегију да разговара са главим ликом из романа, Дујом, односно Кезо Елвином, нашим суграђанином.

О роману је у својој рецензији Виолета Јовић, књижевница, написала:„Кратак роман за младе о младости из пера младости држи читаоца од прве до последње речи, као што ловац држи срну на нишану. Срни, симболу немира, усплахирености и страха суђено је да страда. Младости је суђено да живи и она налази пут да преживи и највећа животна искушења у која се упада управо из немира, непостојања свести о опасности и незнања о животу који, иако изгледа као раван војвођански пејзаж, скрива безброј разора у њивама, понора и незатрпаних пресушених бунара из којих је изчилио живот у симболу воде, али не и опасност која неопрезног намерника вреба…Ову је причу свакако било потребно испричати младости која срља у непознато, али и заслужује љубав и пажњу читалаца свих животних доба за подсећање, за наук да младости треба дати шансу, пружити руку и помоћи јој да изађе из бунара свих облика скучености, ограда, страха…“.

ПОДЕЛИ: