„Пустоловинe једне пахуље“

У среду, 17. јануара 2024. године, Дечије одељење Народне библиотеке „Вељко Петровић“ посетили су „Пустолови“ заједно са својим васпитачицама.

Ови малишани се радују пустоловинама и највише воле да учествују у њима. Зато их је библиотекарка Борислава повеле у праву авантуру сачињену од прича, дечије маште, мало креативности и пуно смеха.

Разговарали су о доживљајима на снегу, ономе шта воле и шта не воле код зиме, те прелиставали књиге и сликовнице с причама о зимским догодовштинама. Одабрали су „Снежне приче“ Зане Чаун и „Чекамо снег“ Јасминке Петровић, па је библиотекарка имала пуне руке посла. Реченица коју је изговорила пахуљица дечаку Вигу на крају приче „Чекамо снег“ :“Виго, једва чекам да се сутра играм с тобом“, за малишане није значила крај, већ почетак. Требало је смислити све згоде и незгоде и пустити машти на вољу. Брзо су се рађале нове и нове идеје, па их је ваљало записати. Тако је настала прича „Пустоловине једне пахуљице“. Она је послужила и као инспирација за ликовне радове ових малених уметника.

Малишани су били поносни на лепоту коју су створили удруженим снагама.

ПОДЕЛИ: