Јесења бајка у библиотеци

Испраћајући јесен у злаћаним бојама лишћа, „Месец књиге“ у огранку библиотеке “Јован Дучић” најавио је најтоплију читалачку зиму. Помало другачије са пуно креативности, радости и дечијих осмеха врата библиотеке ове године отворили смо предшколцима и њиховој васпитачици Драгани. Да би јесења бајка добила свој потпуни смисао библиотекарка Далиборка Сетенчић је у костиму Снежне краљице дочекала „воћкице“ најављујући предстојеће зимске дане. У веселим костимима воћа деца су представила улогу и значај воћа у свакодневној исхрани. Библиотекарка је потом прочитала деци бајку о воћу и књигама, јер колико нам је значајно уносити воће у нашој исхрани за физички развој толико је и читање књига битно за ментални развој. Слатке „воћкице“ испраћене су топлим загрљајима „Снежне краљице“ и новим чланским картама.

Огранак библиотеке “Јован Дучић “ у Гајдобри је у сунцем обасјаном октобру пожелео добродошлицу и малишанима из вртића који су посетили библиотеку у пратњи васпитачица Мирјане и Јелене. Креативно и са пуно веселих боја васпитачице су у просторији читаонице организовале радионицу на којој су веште ручице исцртавале најлепше листове књиге. Дечији радови у најлепшим корицама украшавају полицу библиотке новом књигом „Моја нова књига“.

Чаробни читалачки октобар рођен у месецу књиге испратили смо посетом ученика V разреда са наставницом српског језика и књижевности Наташом Шуњком. Скупа са ученицима наставница Наташа је реализовала креативну радионицу на којој је направљен пано са фолијама у који деца свакодневно убацују предлоге за најчитанију дечију књигу која ће се бирати на крају сваког месеца.

До следећег дружења уз свакодневне осмехе на лицу, радост у срцу, једимо воће и читајмо књиге.

ПОДЕЛИ: