„На чаробном ћилиму“

У среду, 6. марта, на Дечијем одељењу Народне библиотеке „Вељко Петровић“ организовано је низ активности са ученицима II 4 ОШ „Вук Караџић“.

Добродошлицу, поред библиотекера, деци и њиховој учитељици Стојанки Баљ, је пожелео Горан Јовић, песник и кантаутор. Певао је и свирао своје песме, разговарао с њима о разним занимљивостима везаним за књижевност остваривши одличну интеракцију.

Наредни сегмент, поред књижевности, тицао се ликовне и примењене уметности. Наставак активности на тему:“Ма шта ми рече: Андерсен и Ршум на чаробном ћилиму лете“ уследио је са Криваја Драганом, мр примењене уметности. Сваки ученик је одабрао песму или бајку, горе поменутих аутора, и сместио је на „чаробни ћилим“ исткан разнобојним нитима вунице по непоновљивој измаштаној шеми. У току овог стваралачког процеса, ученици су рецитовали и певали песме Љубивоја Ршумовића, што им је послужило као додатни извор идеја.

Јединствене креације малих уметника су још једном потврдиле да се уметности преплићу, надовезују и најлепша остварења настају управо тако, као сплет.

ПОДЕЛИ: