Плесала је путем љубави

У Галерији библиотеке “Вељко Петровић”, у уторак 7. новембра, одржана је промоција књиге “Путем љубави” паланачке песникиње, чланице Књижевног Клуба “Дис”, Жељане Боцка.

У својој рецензији, књижевник Ненад Неша Живков каже: „Љубав је нешто најлепше што може да нам се догоди кад нас Аморова стрела право у срце погоди. То се десило и нашој ауторки на радост моју и твоју и почела је са својим принцем да ствара бајку своју. Сва своја осећања ставља на овај папир бели препуна љубави, али још је више жели…“

Обраћајући се присутној публици, млада поетеса је говорила о својој инспирацији која је настала јер је плесала путем љубави, На том путу било је и бола, и туге, и сумње, и тада је дошао тај „неко“, тај принц који је промешао умом срцу емоције. Била је то једна велика љубав, велика емоција, велика заљубљеност и моја инспирација. Све песме у књизи су о љубави и о тој личности. У неким песмама спомињем религију, јер је Бог једини који зна шта носимо у себи и зна шта је мени потребно.

Наставићу да пишем и верујем да ће трећа књига бити нешто другачија, с обзиром да сам већ испричала неку причу о мени, док ћу у њој говорити можда и о забрањеној љубави. Нисам имала узора међу познатим песницима, а ја волим људе који говоре истину, из душе, а не да би створили нешто „велико“.

Невена Галогажа, рецензент и лектор каже: -…млада ауторка, је свој досадашњи пут спознаје љубави директно из срца излила на папир. То изливање са папира на папир, формирало је књигу кратких прича којим доминира ово најјаче осећање…Ауторка, иако веома млада, свесна је да пут љубави уме да буде мучан и болан, али је и сигурна да је на крају тог пута чека она права љубав која даје мир, сигурност и срећу.

У програму су учествовали и колеге песници из Књижевног клуба „Дис“: Ана Тадић, Јасна Штембергер и Бранка Дани, а за музички део програма побринули су се Клуб класичне гитаре „Акорд“ и кантаутор Горан Јовић.



ПОДЕЛИ: