Изложба слика у огранку Библиотеке у Обровцу

Сеоска и храмовна слава Св. Пантелејмона у Обровцу прилика је да се угосте пријатељи и покаже све оно што представља обележје Обровца, његове људе, историју села, специфичност обичаја и посебност живљења локалног становништва.

Обележавању славе Св. Пантелејмона придружио се и огранак Народне библиотеке „Вељко Петровић“ у Обровцу. Огранак „Др Славко Јовин“ имао је прилику и част да по други пут буде домаћин завичајном аутору, хроничару, писцу и сликару Леонарду Немету. Увек радо виђен гост сеоске библиотеке, овај рођени обровчанин своју прву самосталну изложбу слика организовао је у фоајеу и делу простора библиотеке. Сликама са мотивима салаша, ораница, сеоских улица, мртве природе, али и призора сачуваним од заборава, аутор је приказао само део свог богатог сликарског опуса. Суграђани, пријатељи, али и случајни пролазници имали су јединствену прилику да се упознају са овим свестраним аутором, да погледају слике, као и да сазнају нешто више о књижевном раду Леонарда Немета. Монографије, хронике, биографије познатих личности које су обележиле поједине епохе нашег завичаја, занимљиво су штиво којим се аутор кроз пријатан разговор представио својим суграђанима.

Леп и удобан простор огранка који се налази у близини храма Св. Пантелејмона, допринео је да посећеност изложби буде на завидном нивоу, а њено трајање продужи за још један дан.

Изложба је била и продајног карактера, тако да је су заинтересовани могли да делић ове дивне свечарске атмосфере пренесу и у своје домове.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

ПОДЕЛИ: