„Стаза љубави“

Вјера (Чинчурак) Ђорђевић, одрасла је у Пивницама где је завршила основну школу. Након средње техничке школе у Оџацима, школовање је наставила на Високој школи струковних студија у Зрењанину и стекла звање инжењер текстилне конфекције.

Интересовање за фотографију јавило код ауторке још у детињству, а интезивније се тиме бави последњих петнаест година. Фотографије је објављивала у недељнику на словачком језику Hlas l’udu и на званичним порталима неких туристичких агенција.

Излагала је на колективним изложбама у Пивницама, Бачком Петровцу, Кисачу. Члан је Удружења ликовних уметника у Бачком Петровцу.

Трећу самосталну изложбу оранизовала је у сарадњи са Народном библиотеком “Вељко Петровић” из Бачке Паланке. Изложбу која је била постављена у Галерији Библиотеке, током летњих месеци могли су да погледају заинтересовани и да уживају у забележеним кадровима и препознатљивим мотивима паланачког шеталишта у сва четири годишња доба.

Извод из рецензије

…“Серијал фотографија Вјере Ђорђевић приказао нам је један свакодневни предео, добро познат свим бачкопаланчанима у сасвим новом светлу. Стаза која води према Дунаву, а којом смо прошли много пута указала се у свој својој лепоти. Светлост забележена на фотографијама прави необичну и нестварну атмосферу различиту и у потпуном контрасту у зависности од доба дана и године”… (Миладин Зорић, академски сликар)

ПОДЕЛИ: