Посета малишана из вртића „Гнездо“

У понедељак, 14. октобра, Дечје одељење су посетила деца из Вртића „Гнездо“. Да њихов први долазак у библиотеку буде забаван, те да пожеле поново да јој се врате, постарали су се библиотекарка Борислава Тољагић-Сегеди и песник Горан Јовић.

Након кратког упознавања, деца су пожелела да чују неку занимљиву причу. „Школа за вукове“, аутора Керолин Рок и Грегоар Мабир, им је привукла пажњу. Она говори о почетку школске године: „Вучкови родитељи се радују што ће њихов син научити да завија, да се туче и да се усвињи када једе…што све, уосталом, раде сви мали вукови! Вучко, међутим, машта о једној сасвим другачијој школи.“ Колико се школа за вукове разликује од њихове школице, деца су показала својим понашањем, коментарима и знањем. Кроз разговор се дошло и до писаца. Захваљујући посебној магији, успели су да дозову једнод таквог ствараоца, песника, Горана Јовића. Горан је свирао и певао своје песме, а деца уживала у њима.

На повратку у свој вртић обећали су да ће се вратити с родитељима јер желе, као у причи, попут Вучка да им читају неке лепе приче пред спавање.

ПОДЕЛИ: