Промоција пројекта

У среду, 16. октобра 2024. године, са почетком у 19 часова, у библиотеци „Вељко Петровић“ у Бачкој Паланци,  свечано је промовисан пројекат „Срби и Словаци: Братска нит кроз три века“. Овај пројекат истражује и слави историју и културну сарадњу између Срба и Словака, са посебним освртом на њихову заједничку судбину на овим просторима. Организатори, Друштво чланова Матице српске Бачка Паланка и организација Традиција и венчање, припремили су богат програм којим је обележен почетак једне нове фазе у истраживању и представљању српско-словачких односа.
Присутни су имали прилику да чују излагања  професора др Јове Радоша, новинарке Ане Хорват и Марте Тир, етнолога  који су са различитих аспеката говорили о дуговечној сарадње ова два народа. У културно -уметничком програму  су учествовали Неша Живков, песник, Клуб акустичних гитара „Акорд“, Културни клуб „Звоно“, КУД „Абрашевић“, док су Удружења жена из Силбаша и Кулпина представиле разноврсне кулинарске делиције.
Пројекат „Срби и Словаци: Братска нит кроз три века“ представљаће нову платформу за будуће активности које ће бити усмерене на промоцију историјских и савремених културних веза.
 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

ПОДЕЛИ: