Љубав за векове

Популаризација библиотечких фондова, сусрети са писцима, упознавање са богатством нематеријалне културне баштине са акцентом на завичајне ауторе један је од важнијих сегмената рада свих одељења Библиотеке.

Посебно место у програмским активностима сваке библиотеке, па и Народне библиотеке „Вељко Петровић“, заузимају књижевни програми. Један у низу  таквих програма, била је и промоција збирке поезије Драгана Дежарова, одржана прошлог петка у Галерији Библиотеке. Аутор из Челарева, члан Књижевног клуба „Дис“, паланачкој се публици представио књигом  „Љубав за векове“. Реч је о збирци љубавне поезије, која се састоји од седамдесет и две песме и свака од њих је посвећена жени.

Занимљиво књижевно дружење, употпунили су и бројни гости, који су са дали подршку и ветар у леђа нашем госту. Поред аутора, у програму су учествовали: Ненад Живков, испред Књижевног клуба „Дис“, Бранислав Латиновић, рецезент књиге, док је стихове говорио Бранислав Чолак. Представљајући своје стваралаштво песник је поручио будућим читаоцима да ће песме читати у једном даху и после прочитаног бити срећнији, што смо после сваког прочитаног стиха као слушаоци и доживели. Такође можемо се у потпуности сложити и са речима рецезента:“Књига се може посматрати и као нека врста завештања за будуће нараштаје, налик на једну песму складно укомпоновану од више њих, која ће привући пажњу читалаца.“ У музичком програму ове успешне промоције  учествовали су чланови Клуба Класичне гитаре „Акорд“, Горан Јовић, песник и кантаутор, Драгољуб Ступар, Александра Бањац, Миленко Керкез. 

Књигу је штампао Новосадски културно-образовни круг, који промовише слободно издаваштво и другачије перспективе у савременој књижевности.  Илустрације у књизи и на корицама, имају потпис  Јелене Рацков.

{gallery}/stories/dogadjanja/promocije/21/dezarov{/gallery}

ПОДЕЛИ: