Ауторска представа Драгане Боснић у “Вељковој башти”

У оквиру манифестације „Дунавски бал 2021”, у суботу 10. јула, у дворишту Народне библиотеке Вељко Петровић”, одиграна је монодрама Жена са кесом на глави”, ауторски пројекат глумице Драгане Боснић.

Ова монодрама је животна прича о борби једне жене и њеном суочавању са животним недаћама, као и превазилажење истих, у којима се могу пронаћи сви у овом нашем добу препуном свакодневних изазова. Са снажном поруком да није срамота пасти, већ да је срамота красти, лагати, преварити, отети туђе, и да је сваки пад само нова шанса да устанеш, отресеш прашину са колена и кренеш даље, публика је имала прилику да у катарзично емотивно доживљају прође кроз причу јунакиње, која је у интерпретацији глумице Драгане Боснић оставила снажан утисак, са охрабрењем, са надом, и подсећањем на лепоту живота, без обзира на тешкоће са којима се сусрећемо.

Самим тим што је уврстила овакав вид извођачких уметности у овогодишњи програм Дунавског бала, Туристичка организација Бачке Паланке показала је да се на локалном нивоу ипак води рачуна о љубитељима позоришне уметности. Амбијент дворишта Народне библиотеке Вељкова башта” употпунио је догађај својом атмосфером пејзажно уређеног дворишта.

ПОДЕЛИ: