„Пчелице“ у Библиотеци

У петак, 23. септембра, васпитачице Јелена Јовић и Биљана Вучковић, своје малишане из вртића „Пчелице“ довеле су у Библиотеку. Разлога је било више. Циљ је био да виде како изгледа ова „кућа књига“, шта све могу да пронађу у њој и уједно да потраже и малену помоћ од библиотекара у реализацији свог пројекта о костимима и костимирању.

С радом Библиотеке, књигама и осталим занимљивостима упознала их је мр Борислава Тољагић-Сегеди, библиотекарка Одељења књиге за децу. Такође је припремила и тематску изложбу о позоришту и костимима. Неке од веома корисних књига при овом сусрету биле су: „Ми и наша историја“, „Белешке луткарског помоћника“, „Позориште“, „Египат. Прочитаји направи““, „Грчка. Прочитај и направи“ и „Лутке од тканина“. Велики број сликовница и бајки је послужио као мотив за одабир костима.

Како костимирање изгледа уживо и како једна особа за кратко време може да одигра више улога, библиотекарка им је приказала кроз сликовито приповедање појединих ликова из неколико бајки. Црвенкапица, вештица, ружно паче – сви они су се дружили са децом и изазвали посебну интеракцију.

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/radionice/22/kostimi{/gallery}

ПОДЕЛИ: