Програми културе у „Вељковој башти“

Народна библиотека „Вељко Петровић“ је у сагласности са Библиотеком Матице српске и Градском библиотеком у Новом Саду ублажила мере предузете у спречавању епидемије Ковида. Након дужег времена, свим корисницима је омогућен директан приступ књижевном фонду библиотеке. Чланови библиотеке, студенти и научни радници као и најмлађи читаоци ће поново бити у прилици да на лицу места претражују фундус књига на свим одељењима библиотеке.

Библиотека је наставила и са спровођењем програма из области културе и отворила своја врата за све ствараоце, читаоце и љубитеље писане речи.

Искористили смо ово време затишја и спречености организовања културних дешавања услед пандемије да се припремимо за долазак лепших дана. У сарадњи са ЈКП Комуналпројектом и пејзажним архитектом Милицом Петровић доста тога смо урадили да башта библиотеке засија пуним сјајем. Засађено је нових десетак стабала дрвећа, доста ружа и друог украсног цвећа. У таквом амбијенту сваки садржај из културе је добио нову димензију. Промоција књига три завичајна аутора из књижевног клуба ДИС: Гордане Дракулић, Мирослава Николића и Неше Живкова, књижевно вече аутора Владимира Пејовића и презентација збирке песама „Благости свакојаке“, концерт филмске музике музичке школе „Стеван Христић“, културна су дешавања која ће се наставити током лета. Можемо да најавимо презентацију књиге „Приче мимо света и адета“ аутора Јелене Миленковић из Београда, затим две позоришне представе за децу и одрасле које ће бити одржане у оквиру Дунавског бала, низ радионица и образовних активности, програми који ће се реализовати у склопу Фестивала еколошког позоришта и други садржаји током лета у „Вељковој башти“.- изјавио је директор Библиотеке Миладин Зорић.

ПОДЕЛИ: