Стручни скуп у Белом Манастиру

У Месецу књиге, 7. и 8. новембра, Библиотека из Белог Манастира организовала је већ традиционално међународно окупљање библиотекара из региона. Ове године реализован је четврти по реду стручни скуп под називом „Прича (из) моје књижнице“. На дводневном скупу, који се одржавао у Кнежевим Виноградима учествовали су библиотекари из Хрватске, Мађарске, Србије и Словачке. Народну библиотеку „Вељко Петровић“ заједничким радом на тему „Библиотека-водич за креативно одрастање тинејџера“ уз занимљиву презентацију успешно су представиле библиотекарке Драгана Петрић и Душанка Папић.

На скупу су представљене и две изложбе, једна је представила средишње књижнице националних мањина у РХ, а друга је презентовала свет књиге кроз објектив фотоапарата у склопу пројекта Градске књижнице и читаонице Пожега.

Након стручног дела скупа, на коме се представило око 40 излагача, љубазни домаћини су организовали излет у Парк природе Копачки рит.

Као резултат активности са овог стручног скупа библиотекари су понели мноштво идеја и информација које ће поспешити размену знања и идеја за будуће активности у Библиотеци, омогућити да се примене корисна искуства других библиотека, а пре свега, остварити интеракцију и повезивање заједнице библиотека и библиотекара на глобалном нивоу.

Скуп је реализован под покровитељством Министарства културе Републике Хрватске.

{gallery}/stories/dogadjanja/vesti/2019/belimanastir{/gallery}

ПОДЕЛИ: