Весели предшколци у Библиотеци

Пролеће је стигло и у Библиотеку. Насмејана лица малишана из Вртића „Свети Сава“ испунила су радошћу и позитивном енергијом Дечје одељење Народне библиотеке „Вељко Петровић“.

Заједно са својим васпитачицама, Јеленом Јовић и Милицом Радош, дошли су да науче понешто и о занимању библиотекара. Разговарали су о правилима понашања, начину чувања, класификовања и вредности сваке књиге. Библиотекари брину о књигама, као што васпитачице воде рачуна о сваком малишану из своје групе. Морају добро да се упознају и пажљиво поступају. Али књига не би ни било да не постоје њихови творци, писци. Библиотекарка мр Борислава Тољагић-Сегеди је за ову веселу дружину припремила живо изненађење. Док су малишани гласно певали песмицу покушавајући да на тај начин „пробуде“ неког писца, међу њих је ушетао књижевник Горан Јовић, песник с гитаром. Од тог тренутка почела је да се дешава магија. Јовић је певао и свирао своје песме, а деца су га одушевљено слушала, плесала и тражила песму више. У паузи између две песме, спонтано, један дечак је рекао: „Ви сте Јовићу за мене краљ, а да имам пехар, одмах бих вам га дао!“

Да деца умеју да препознају искреност, љубав, доброту, посвећеност и дотакну срце песника, а и свих присутних, показали су ови феноменални предшколци.

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/radionice/22/milica{/gallery}

ПОДЕЛИ: