Свечано уручења награда

У среду, 18. маја 2022. године у Галерији Народне библиотеке „Вељко Петровић“ уприличена је свечаност поводом доделе награда најуспешнијим учесницима, са територије општине Бачка Паланка, на 21. Међународном литерарно-ликовном конкурсу Народне библиотеке „Стеван Сремац“ Ниш. Овогодишњи конкурс, под називом „Деца воле чудне приче… авантуре и јунаке из књига“, посвећен је стогодишњици од рођења Душана Радовића и заслужено је понео назив „међународни“. Поред учесника из Србије и Војводине, учествовала су и деца из Македоније, Црне Горе, Аустрије и САД.

Ликовне радове је одабрао жири који је заседао у саставу:

  • Слободан Радојковић, професор Факултета уметности Универзитета у Ниш
  • Др Звонимор Костић, писац и ликовни уметник
  •  Љубиша Николић, дипломирани библиотекар Народне библиотеке „Стеван Сремац“ Ниш

 

По мишљењу жирија, најуспешнији из наше општине су били:

У категорији предшколског узраста: Андреа Николић и Матеја Попов из ОШ „Браћа Новаков“ Силбаш, Параге.

У категорији од првог до четвртог разреда основне школе: Симеон Пинћир(први разред) и Зоран Нецић(четврти разред) из ОШ „15. октобар“ Пивнице.

У категорији од петог до осмог разреда: Душан Родић(пети разред), Вукашин Ђурђевац(шести разред) и Лена Драгутиновић(седми разред). Сви из ОШ „Десанка Максимовић“ Бачка Паланка.

Овом значајном догађају су, поред награђених, присуствовали: ментори, наставници, родитељи, пријатељи и библиотекари. У културно-уметничком делу програма су учествовали чланови Клуба класичне гитаре „Акорд“ на челу са Марком Шалићем и књижевник и кантаутор Горан Јовић. Награде је уручила библиотекарка Дечјег одељења Народне библиотеке „Вељко Петровић“, мр Борислава Тољагић-Сегеди, која је била и координатор при изради и сакупљању радова послатих на конкурс Библиотеке у Нишу.

Искрене честитке награђеним ученицима и њиховим менторима и пуно среће у будућем раду!

 

ПОДЕЛИ: