Књижевно вече Наташе Радуловић

Јавне библиотеке, свакодневим активностима кроз обележавање значајних датума, промовишу читање, писање и објављивање књижевности у стиху. Један од датума који је уписан у агенду наших активности јеста и Светски дан поезије. Неки од циљева овог дана су да се кроз поетски израз промовише лингвистичка разноврсност, да се подстакне на повратак традиције рецитала, учења о поезији, да се покрене поново „дијалог“ поезије са другим уметностима, као и  да се подрже мали издавачи. 

Са намером да Светски дан поезије и ове године обележимо како доликује, у сарадњи са Књижевним Клубом „Дис“, Библиотека је организовала поетско дружење са Наташом Радуловић, књижевницом из Београда. Тамара Бајин и Милорад Ђошић упознали су присутне са цртицама из занимљиве биографија Наташе Радуловић. Сама ауторка говорећи о свом животу признала је да није било лако уклопити обавезе мајке четворо деце и бављење оним што воли, а то је за њу писање. Члан је Удружења књижевника Србије и Свесловенског књижевног друштва, такође члан и Књижевног клуба „Дис“ из Бачке Паланке. Њен стваралашки опус представљен је са две збирке песама: „Љубави и туге“, „Душа са седам кора“, збиркама прича „Илузија и магија“, „Заблуде и предрасуде“ и романом „Поглед преко рамена“. 

Говорећи о својим песмама и причама, ауторка је нагласила да свака књига има разлог зашто је написана, а да инспирицију за њихово настајање налазила у себи, својим ближњим и уопште у животу. Њене збирке су успешно представљене на Сајму књига и биле у најужем избору за Награду града Београда. Бројна паланачка публика уживала је у поезији и прози као и музичком наступу Клуба класичне гитаре „Акорд“ и кантаутора Горана Јовића. Аплаз којим су прочитани прозни текстови и стихови били награђивани, још су једна потврда  да се  мења имиџ поезије као превазиђене уметности и да  се са њом поново потврђује идентитет народа и друштва.

{gallery}/stories/dogadjanja/promocije/22/natasa{/gallery}

ПОДЕЛИ: