Као некад…

Својим учешћем у Ноћи музеја НБ „Вељко Петровић“ и ове године забележила је велику посећеност. На Дечјем одељењу одржано је мноштво радионица под заједничким називом Причај ми као некад.

Додела награда

У Галерији Библиотеке, 16. маја с почетком у 17,00 часова уручене су награде најбољим Паланчанима, учесницима ликовно-литерарног конкурса НБ „Стеван Сремац“ из Ниша, расписаног поводом Светског дана књиге за децу и Андерсеновог рођендана. Учествовали смо са преко 120 радова, а десет је награђено. Гошћа на овој додели била је Ташана Шашански из Пачира, апсолутна победница на конкурсу. Доделу је звуцимa флауте улепшала Наташа Петковић, ученица шестог разреда ОШ“Свети Сава.“

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/konkurs/nis{/gallery}

Сећање на Бранка Ћопића

Поводом стогодишњице од рођења Бранка Ћопића, „Млади библиотекари“, правили су пано који смо изложили у Галерији, а уприличена је и изложба дела Бранка Ћопића које поседује наше одељење.

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/radionice/copic{/gallery}

Причај ми као некад

Гости ове радионице били су нам библиотекари из Геронтолошког центра Весна Грубор и Ана Шиник. Окупљени око огњишта, у аутентичном амбијенту, заједно са „Младим библиотекаркама“ Наташом  Петковић, Татјаном Савић и Маријом Шкрбић уз присуство великог броја малишана и одраслих, причали смо приче и разговарали о прошлим временима.

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/radionice/pricaj{/gallery}

Омиљена бајка

Ликовну радионицу водиле су Похонтас, Пепељуга и Успавана лепотица, наше вредне костимиране помоћнице, које су најмлађим учесницима причале бајке и тако им помогле да нацртају најомиљеније ликове из света маште. Лепо време је омогућило да изложбу најлепших радова направимо у дворишту Библиотеке.

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/radionice/bajka{/gallery}

Игре некада

У дворишту Библиотеке, библиотекари и малишани су упловили у свет маште, играјући се игара из „давних“ времена. Деца су увек деца и зато им није било тешко да потрче и запамте стихове из игара Ласте проласте , Шири шири везени пешкири,  Лончића

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/radionice/igre{/gallery}

 

 

ПОДЕЛИ: