Ноћ музеја у Библиотеци

Овогодишња Ноћ Музеја, 13. по реду одржана је у суботу 21. маја под називом Отвори очи у ноћи. Дружење смо као и обично почели са најмлађим корисницима на Дечјем одељењу, за које смо припремили две занимљиве радионице. Нисмо заборавили ни љубитеље писане речи, гостовао нам је песник Горан Јовић. Изложбом „Колонизација Бачке Паланке“, обележили смо 70 година од почетка колонизације наше општине тј. тадашњег Паланачког среза. 

Заљубљене ципеле

Прича Пјер Гипардија „Заљубљене ципеле“ била је тема креативне радионице на Дечјем одељењу. Пошто су чули причу, малишани су маштом и креативношћу  удахнули нови живот старим ципелама. Као у причи, љубав је била инспирација и настале су занимљиве креације, које су учесници понели кући као успомену на данашње дружење. У другом делу ове занимљиве радионице малишани су заплесали валцер, јер све ципеле желе да играју.

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/radionice/cipele{/gallery}

Рак кројач

Да је све интересантније и лепше када се скупа раде велики и мали уверили смо се припремајући радионицу о фракталима. Наши „млади библиотекари“ Анастасија, Горана и Марина направили су изложбени пано посвећен песникињи Десанки Максимовић, а потом  је  девојчица Лана Сегеди препричала причу „Рак кројач“. Библиотекари су објаснили који су то основни мотиви ове приче и научили малишане шта су то фрактали. Цртање и бојадисање је био је задатак који су сви успешно обавили. После радионица деца су остала да се друже, а неки су и искористили прилику да се први пут упишу у библиотеку.

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/radionice/rak{/gallery}

Наш песник – Горан Јовић

Горан Јовић, завичајни песник у склопу програма „Ноћ музеја“, представио се стиховима и музиком. У току програма аутор је отпевао петнаестак песама које је сам музички обрадио. Паланчани су уживали и аплаузом поздравили врло успешно ауторско музичко-поетско вече. Гости ове вечери су били Јована Даничић и Илија Бубуљ. Дружили смо се са посетиоцима до иза поноћи и омогућили бесплатно учлањење заинтересованима.

{gallery}/stories/dogadjanja/promocije/goran{/gallery}

 

Горан Јовић је до сада објавио две збирке поезије „Монах улице“ и „Арлекино блуз“, а његове песме побеђивале су на многим фестивалима. Поезију и прозу објављивао је у књижевним часописима „Поља“ и „Сунчаник“.

 

ПОДЕЛИ: