Октобар – месец књиге

Током месеца октобра, наша Библиотека по традицији, организује низ активности везаних за промоцију и афирмацију књиге и развијања свести о потреби читања, пре свега код најмалађих чланова.

„Пчелице“ посетиле Библиотеку

У оквиру Месеца књиге, млађи предшколци са васпитачицама из Вртића „Пчелица“ били су гости Дечјег одељења. После упознавања са библиотекаркама Бориславом и Весном, сазнали су много занимљивости и уписали се први пут у библиотеку. Малишани су потом погледали изложбу сликовница коју су поставили библиотекари и прошетали кроз остала одељења.

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/mesec-knjige/pcelica{/gallery}

Прваци у свету знања

Ученици I5 разреда ОШ „Вук Караџић“, имали су мали практични час у Библиотеци. „Из прве руке“ су сазнали чему служе библиотеке, зашто су важне, како се позајмљују књиге и зашто Библиотека носи баш име Вељка Петровића. Задовољни одговорима библиотекара, уживали су разгледајући и листајући књиге. Библиотекари су им поред чланских карти, припремили и музички програм у ком су наступили Наташа Петковић као принцеза Покахонтас, која је свирала на флаути и Марко Сегеди који је свирао на гитари.

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/mesec-knjige/mirjana{/gallery}

Радост на Дечјем одељењу

Наши другари, ученици I4 ОШ „Вук Караџић“ са учитељицом Марјаном Глувић били су нам у посети. Суморни кишни дан, заједничким снагама претворили смо у радост. Учили смо  и забављали се. Једносатно дружење, звуцима гитаре улепшао је нешто старији другар Марко, који је одсвирао три композиције. У току дружења организовали смо квиз под називом „Освоји чланску карту Библиотеке“, сви су успешно решили задатке и постали чланови Дечјег одељења.

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/mesec-knjige/marjana{/gallery} 

Читаоница – игранионица

Васпитачица Александра Марцикић и малишани из Вртића „Невен“били су гости Дечјег одељења. Едукативно-креативна радионица „Библиотека-мој други дом“, дала је деци одговоре на многа питања. Сазнали су зашто је библиотека „кућа знања“, како се позајмљују и чувају књиге, зашто је важно да се деца што више друже са књигама. Деца су се опробала у улози малих библиотекара и поделили смо им чланске карте.

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/mesec-knjige/aleksandra{/gallery}

„Невен“ у посети Библиотеци

Радионица „С књигом око света“, била је добродошлица малишанима предшколске групе из Вртића „Невен“, који су нас први посетили у „Месецу књиге“. Прелиставали смо сликовнице, певали и глумили, замишљајући да путујемо светом. На крају дружења малишанима смо подели чланске карте и пожели да нам што чешће долазе.

{gallery}/stories/odeljenja/odeljenje-za-decu/mesec-knjige/sneza{/gallery}

 

ПОДЕЛИ: