Изложба плаката „Ђинђуверај/Шкраберај“

Народна библиотека“Вељко Петровић“ у оквиру свјојих активности, радо промовише делатност  локалних  удружења, употпуњујући на тај начин и културну понуду општине Бачка Паланка.

Изложба „Ђинђуверај/Шкраберај“ свечано је отворена у петак, 10. јуна у Галерији Библиотеке, поводом десет година постојања и рада Сајма- уникатног, ручно рађеног накита. У оквиру поставке посетиоци могу да виде 23 плаката који су у периоду од 2012. године до сада најављивали ову интересантну манифестацију. Аутори плаката су: Ана Митровић, Желимир Крижов, Марко Миливојевић, Марко Антић, Дамир Халик и Радослав Карановић. Занимљивост везана за ову изложбу су QR кодови који се налазе испод плаката које је дизајнирао Радослав Карановић, са намером да их посетиоци изложбе могу очитати и преузети музичку композицију која је била лајт мотив аутору док их је осмишљавао.

У музичком програму наступила је Душица Голубовић, професор флауте и саксофона. Изложба је рализована у сарадњи Омладинског центра и Завичајног одељења Библиотеке. Заинтересовани посетиоци моћи ће да погледају изложбу у наредних десетак дана.

{gallery}/stories/dogadjanja/izlozbe/djindjuveraj{/gallery}

ПОДЕЛИ: