Промоција збирке прича Весне Егерић

Регионална манифестација “Ноћ књиге”, која промовише читање и књигу одржана је ове године по двадесет и пети пут, од 10. до 12. децембра. Овогодишњи слоган манифестације “Прича која траје”, окупила је велики број библиотека и издавачких кућа да заједничким активностима негују културу читања.

Народна библиотека “Вељко Петровић”, већ традиционално учествује у различитим активностима које промовишу ову манифестацију. Библиотека је овога пута била  домаћин промоције збирке “Укус трешања” Весне Егерић. Ауторка je присутне  упознала са самом збирком и њеним настанком. Као поклон садашњим и будућим читаоцима представила је књигу, која се састоји се од осамнаест истинитих прича. Главни мотив ове занимљиве књиге је стил писања јер се свака прича завршава необичним преокретом. Писане како сама ауторка каже под утицајем “Поратних прича” Алберта Моравије, оне су животне, обухватају различите сегменте путовања, прошлих љубави…,а на читаоцу је да просуди шта је истина, а шта је фикција. Изабране приче читала је Кармен Антић, која нас је упознала и са богатим и разноврстан стваралачким опусом наше гошће.

Одабраним мелодијама, Клуб класичне гитаре „Акорд” у саставу Исидора Ђилас, Немања Богнар, Кристина Шуљан, Даница Кулачки и Марко Шалић, музички је обојио књижевни програм.

Књигу је штампао Књижевно – еколошки клуб “Ждрал”, 2021. године, а може се позајмити из фонда наше Библиотеке.

Библиотеке пуне главу, срце, душу, омогућују и сусрете са писцима који остају дуго у сећању, а потписан примерак књиге драга је успомена.

{gallery}/stories/dogadjanja/promocije/21/vesna{/gallery}

ПОДЕЛИ: